Valtion kalastonhoitomaksu 2020

 

Kalastonhoitomaksu on veroluonteinen maksu, jonka kaikki 18-64 -vuotiaat kalastusta ja ravustusta harjoittavat henkilöt ovat velvoitettuja lunastamaan, poikkeuksena onkiminen, pilkkiminen ja silakan litkaaminen, jotka eivät edellytä kalastonhoitomaksun suorittamista. Alle 18-vuotiaat ja 65 vuotta täyttäneet ovat vapautettuja kalastonhoitomaksusta kalastustavasta riippumatta. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastamaan yhdellä vavalla ja vieheellä lähes kaikissa vesistöissä pois luettuna lohi- ja siikapitoisten vesistöjen koski- ja virta-alueet sekä erityiskalastuskohteet, joissa on ELY-keskuksen asettama yleiskalastusoikeuksia rajoittava viehekalastuskielto. Näissä kohteissa viehekalastukseen edellytetään kalastusoikeuden haltijan (yleensä osakaskunta/kalastusseura) lupa.

Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 45 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 15 eurolla tai yhdeksi vuorokaudeksi kuudella eurolla.

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Luvan voi lunastaa Metsähallituksen ylläpitämästä Eräluvat.fi-verkkokaupasta, puhelinpalvelun kautta tilaamalla p. 020 69 2424 tai kaikista R-kioskeista. 


Lisätietoa kalastuslupajärjestelmästä Kalatalouden Keskusliiton sivuilla:

http://www.ahven.net/luvat