Valtion kalastonhoitomaksu 2019

Kalastuslaki muuttui 1.1.2016, jonka yhteydessä myös kalastuslupajärjestelmään tuli muutoksia. Aiempi kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset viehekalastusluvat yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi. Kun kalastaja maksaa kalastonhoitomaksun, hän voi harjoittaa viehekalastusta yhdellä vavalla kaikilla vesialueilla, joilla entisillä läänikohtaisilla viehekalastusmaksuilla sai kalastaa.

Kalastonhoitomaksu on veroluonteinen maksu, jonka kaikki 18-64 -vuotiaat kalastusta ja ravustusta harjoittavat henkilöt ovat velvoitettuja lunastamaan, poikkeuksena onkiminen, pilkkiminen ja silakan litkaaminen, jotka eivät edellytä kalastonhoitomaksun suorittamista. Alle 18-vuotiaat ja 65 vuotta täyttäneet ovat vapautettuja kalastonhoitomaksusta kalastustavasta riippumatta.

Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 45 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 15 eurolla tai yhdeksi vuorokaudeksi kuudella eurolla.

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Luvan voi lunastaa Metsähallituksen ylläpitämästä Eräluvat.fi-verkkokaupasta, puhelinpalvelun kautta tilaamalla p. 020 69 2424 tai kaikista R-kioskeista. 


Lisätietoa kalastuslupajärjestelmästä Kalatalouden Keskusliiton sivuilla:

http://www.ahven.net/luvat